Timpul.md

Auto 12 Ianuarie 2020 | 08:17

Premieră pe piața olandeză: Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele ale mașinilor convenționale

În premieră pentru piața olandeză, vânzările de mașini ecologice au depășit vânzările de mașini convenționale în luna decembrie 2019. Acestea au reprezentat 54% din vânzări, performanță obținută până acum doar în Norvegia, relatează insideeevs.com.

Vânzările de autovehicule electrice au înregistrat valori record anul trecut pe piața olandeză, doar în luna decembrie fiind înmatriculate 22.983 de autovehicule, de trei ori mai multe comparabil cu decembrie 2018.

O posibilă explicație pentru această explozie a vânzărilor în ultima lună a anului 2019 este reprezentată de zvonurile privind posibilitatea reducerii stimulentelor pentru achiziția de autovehicule electrice în anul 2020, acest trend fiind vizibil și în anii precedenți.

Per total, anul 2019 a fost unul excelent pentru autovehiculele „verzi” pe piața olandeză, vânzările depășind pragul de 66.000 de unități și o cotă de piață de 15%.

În topul vânzarilor, în funcție de producator, la fel ca și în cazul pieței belgiene, Tesla conduce detașat, urmată de companiile Hyundai și Audi.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus