Timpul.md

Actualitate 3 Iunie 2016 | 10:42

Premierul a organizat o ședință de urgență pe marginea accidentului elicopterului SMURD

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, în această seară, o ședință de urgență cu șefii instituțiilor implicate în elucidarea cauzelor accidentului aviatic din raionul Cantemir, soldat cu decesul a patru membri ai echipei SMURD: pilotul, copilotul, medicul si paramedicul.

Premierul a transmis condoleanțe în nume personal, dar și al Guvernului, familiilor victimelor accidentului, exprimându-si recunoștința pentru sacrificiul eroilor adus în misiunea de salvare a vieților omenești.

”Să știți că noi, aici în Republica Moldova, apreciem munca acestor oameni și le suntem recunoscători pentru sprijinul acordat în salvarea pacienților. Munca lor a fost una de sacrificiu, a unor adevărați eroi. Acum avem datoria să facem totul pentru a afla cauzele accidentului și aceasta va fi dovada respectului nostru pentru cei, care, cu dedicație și curaj, și-au îndeplinit nobila misiune de salvatori”, a spus Pavel Filip.

Premierul a subliniat că ancheta în cazul prăbușirii elicopterului trebuie să fie una cât mai completă și mai obiectivă.

”La această etapă există o comunicare foarte bună la nivelul instituțiilor responsabile de elucidarea cauzelor accidentului și vom face totul pentru a veni cu un rezultat al anchetei cât mai curând. Este o datorie morală în primul rând și un semn de respect pentru victimele accidentului de a aduce claritate în acest caz”, a declarat Premierul.

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, a mulțumit autorităților moldovene pentru atenția acordată anchetării cauzelor acestui tragic accident, menționând două obiective comune: repatrierea eroilor și asigurarea tuturor condițiilor pentru anchetarea cazului. În acest scop s-a convenit crearea unei comisii comune de anchetă. Ambasadorul României a apreciat totodată, maniera exemplară și promptitudinea cu care s-au mobilizat instituțiile și a mulțumit Premierului pentru acest lucru.

În încheiere, Pavel Filip a reiterat că ajutorul pe care îl acordă țării noastre serviciul SMURD din România este foarte important și necesar. Seful Executivului a amintit ca intervenția tragică de astăzi a SMURD a fost cea de a 20 a misiunea de salvare pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Gov.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus