Ultima oră

Premierul a solicitat evaluarea gradului de pregătire pentru Consiliul de Asociere R. Moldova-UE

Premierul a vorbit despre măsurile întreprinse de Guvern în vederea realizării angajamentelor asumate faţă de partenerii externi, menționînd ca pînă acum a fost realizat un volum mare de muncă.

”Recuperarea întîrzierilor în aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este unul dintre obiectivele pe care mi l-am propus încă din primele zile de mandat. Am cerut ministerelor să urgenteze implementarea măsurilor asumate în fața partenerilor europeni. În acest sens, a fost elaborat calendarul de lichidare a restanțelor și Foaia de parcurs prezentată partenerilor europeni”, a menționat Prim-ministrul.

În acest context, Pavel Filip a accentuat că aceste acțiuni sînt necesare nu pentru a raporta despre îndeplinirea angajamentelor şi obţinerea asistenţei din partea partenerilor europeni, ci pentru promovarea reformelor interne şi modernizarea Republicii Moldova. „Integrarea europeană rămîne a fi o prioritate pentru noi, de aceea şi după data de 14 martie vom implementa cu multă sîrguinţă şi atenţie prevederile Acordului de Asociere”, a concretizat Prim-ministrul.

În cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, miniştrii Afacerilor Interne, Justiţiei şi al Finanţelor au prezentat ultimele evoluţii în eliminarea restanţelor în ce priveşte implementarea Acordului de Asociere. În acelaşi context, au prezentat informaţii reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Civile şi Centrului Naţional Anticorupţie.

De asemenea, au fost discutate detalii cu privire la pregătirea delegaţiei moldoveneşti care va participa la a doua reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova-UE. În acest context, Pavel Filip a solicitat tuturor instituţiilor definitivarea urgentă a tuturor informaţiilor pentru a asigura o prestaţie profesionistă la acest eveniment. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *