Internațional

Premierul slovac: Aderarea Ucrainei la UE ar fi o oportunitate pentru slovaci

”Să nu ne fie teamă dacă alte țări au șansa de a deveni parte a spațiului european. Să ne amintim de anul 2004 și cât de multă teamă a existat atunci când Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Polonia urmau să intre în UE și când cetățenii lor ar fi urmat ‘să fure’ locurile de muncă ale oamenilor în Franța, Spania și Marea Britanie”, a subliniat Fico, într-o conferință organizată la Bratislava în legătură cu situația din Ucraina.

Oficialul slovac a apreciat că extinderea UE este un joc cu dublu câștigător. ”Așa cum noi am profitat de aderarea la UE, la fel au făcut țări mai mari care au intrat pe piețele noastre. De exemplu, ei au obținut profituri din privatizarea activelor noastre strategice”, a adăugat șeful executivului slovac.

În opinia sa, aderarea Ucrainei la UE ar constitui o oportunitate pentru companiile slovace, care ar putea investi în această țară.

Pe de altă parte, Ivan Korcok, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Europene slovac, a spus că Slovacia nu va fi pusă într-o situație dezavantajoasă în prima jumătate a lui 2017 — când va asigura președinția Consiliului UE — ca urmare a opoziției Bratislavei față de sistemul de repartizare a refugiaților între țările UE pe baza unor cote obligatorii.

”Atunci când este vorba de decizii delicate, de obicei se întâmplă ca un alt stat să li se opună”, a remarcat Korcok.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *