Actualitate

Preot: „Mănăstirile nu sunt cluburi de homosexuali”

Părintele Calistrat a comentat situația înaltului ierarh BOR care a fost filmat în ipostaze intime alături de un bărbat.

„Mănăstirile nu sunt cluburi de homosexuali, mănăstirile sunt locuri în care oamenii se duc și se roagă, iar când se întorc de acolo spun toți.. „Ce frumos a fost, ce bine m-am simțit!”, spune părintele, care sfătuiește presa să nu mai stea la Ușa Bisericii sau la Poarta Mănăstirii cu camera de filmat să păzească spatele călugărilor.

„Să vină presa și sa stea să vadă cum se face o slujbă la miezul nopții după o zi de muncă, să vadă câtă muncă e și cum se fac câteva rânduri de Sfinte Liturghii noaptea, pentru cei adormiți, pentru cei bolnavi și pentru poporul care a plătit pomelnice! De ce nu vin să vadă cum se cosește o zi, cum se prășește o zi, cum se face mâncare într-o zi, cum trebuie să le faci pe toate și să nu mai rămână și cred, că după o zi de 12, 14 chiar 16 ore de osteneală,
cu trei patru întreruperi de somn pentru rugăciune, dacă după toate astea îți mai vine a păcat, s-ar putea să fie o anomalie genetică!
Dar atâta timp cât nu cunoști interiorul și viața duhovnicească a unei mănăstiri, nu poți să arunci cu noroi! S-au învățat toți, fel și fel de oameni, să vină să-și dea cu părerea de preoți, de călugări, de maici, de episcopi și vorbesc la modul execrabil! Domnule, există o judecată a lui Dumnezeu, nu judecata ochilor pământești. Toți o avem!”, scrie preotul pe contul său de Facebook.

Reamintim că Patriarhia Română a anunțat într-un comunicat de presă că va discuta în cadrul Sinodului Permanent din zilele de 17-18 august situația critică din Episcopia Hușilor ca urmare a unor acuzații aduse Preasfințitului Părinte Corneliu.

Potrivit comunicatului BOR, joi va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod privitor la propunerile Comisiei pentru Statut și regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzațiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum și la cercetarea și judecarea acestora.

Este pentru prima oară în istoria recenta a Bisericii Ortodoxe cand un inalt ierarh va fi judecat pentru abateri grave de la morala. Două scenarii sunt posibile in cazul care a zdruncinat imaginea Bisericii Ortodoxe, potrivit unor surse apropiate situatiei, citat de Hotnews.ro. Primul, care ar însemna și rezolvarea rapidă a problemei, ar fi ca episcopul de Husi sa isi recunoască faptele și să ceară ieșirea din Biserică.

Sursa: loon.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *