Externe

Preotul Vladimir aduna semnaturi in Italia pentru comunisti?

Cativa moldoveni care lucreaza in orasul Brescia (Italia) ne-au telefonat si ne-au informat despre suspiciunile lor fata de parohul bisericii ortodoxe moldovenesti din localitate. Mai multe zile la rand, dupa slujba, preotul Vladimir a adunat de la gastarbeiterii enoriasi peste 500 de semnaturi, dar le-a cerut moldovenilor sa-si indice numaidecat numele, prenumele si numarul pasaportului international. Ei cred ca informatia respectiva va fi folosita la fraudarea alegerilor, dand drept exemplu cele peste 1000 de voturi ale comunistilor luate de la moldovenii care lucreaza in Italia.

 

In Brescia lucreaza vreo 3000 de moldoveni, dar tot mai putini merg la biserica egumenului Vladimir Porubin, deoarece, pe langa faptul ca are o comportare grosolana, ei il banuiesc de implicare in politica de partea comunistilor.
Vasile Costru ne-a spus ca preotul motiveaza adunarea de semnaturi si a datelor din pasaport invocand un scop nobil – constructia unei biserici in satul Lago di Garda. Noi nu-l credem. Daca ii punem intrebari, Vladimir se supara si acuza toata lumea de lipsa de respect fata de biserica. La Lago di Garda sunt doar vreo 100 de moldoveni, de ce sa adune atatea semnaturi?”, se intreaba el.
„Noi stim ca Biserica din Moldova sustine PCRM. De ce tocmai acum face preotul acest lucru? Este greu de crezut ca listele respective nu vor fi folosite in scopuri frauduloase. In aceste alegeri, pentru comunisti orice vot are pret de aur. Noi ne-am indignat ca, la scrutinul din 5 aprilie, PCRM s-a ales cu 1000 de voturi din Italia. In ziua votarii, nicio persoana cu care vorbisem nu era adepta a comunistilor. Poate au votat functionarii ambasadei, dar acestia nu sunt mai multi de 100” ”, ne-a spus Maria Calalb, o alta moldoveanca din Brescia.

Irina Jurja,
stagiara la TIMPUL

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *