Opinii și Editoriale

Presa dupa linie!

„Mai multa presa decat opozitie…”, spunea mandru, ieri, in pauzele de la parlament, comunistul V. Stepaniuc. Dar el nu vedea ca numarul securistilor il intrecea pe cel al ziaristilor. „Dupa linie!”, se rasteau la jurnalisti cei din paza lui Voronin. Curios e ca pe parchetul de la Palatul Republicii nu exista nicio linie, iar noi nu intelegeam ce vor de la noi.

Era normal ca, odata ce am trecut filtrul la intrare, sa ne lase sa ne facem meseria, inclusiv sa discutam cu deputatii. De cum incercam sa ne miscam pe hol, ni se striga „Dupa linie!”. Nici vorba sa ne apropiem macar de fosti ministri. Ca si la prima sedinta, oamenii din paza au permis, pe rand, si numai pentru doua minute, doar operatorilor TV, ca sa ia imagini. Toti am filmat si am fotografiat dintr-un singur unghi.
In patru ani de cand fac presa, asa ceva nu am vazut. E o adevarata teroare. Am inceput sa invidiez vremurile pe cand functiona precedentul parlament. Ni se permitea sa intram cu telefonul mobil, aveam Wi-Fi in sala de sedinte, se organizau briefinguri degajate cu presa. Dar acum securistii il pazesc pe Voronin ca pe un ou, iar ziaristii sunt suspectati chiar si atunci cand respira…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *