Timpul.md

Auto 11 Ianuarie 2021 | 09:08

Presa germană: Audi vrea să renunțe la motoarele diesel și pe benzină în 10-15 ani

Audi plănuiește o tranziție graduală către o gamă compusă doar din modele electrice, iar motoarele diesel și pe benzină ar urma să fie eliminate în cel mult 10-15 ani, conform informațiilor neoficiale din presa germană.

Aproape 35 de miliarde de euro este suma pe care Audi o va folosi în perioada 2021-2025 pentru dezvoltarea de noi modele și tehnologii, prioritățile anunțate de germani fiind electromobilitatea și digitalizarea.

Jumătate din acest buget va fi dedicat “noilor tehnologii”, în timp ce aproximativ 15 miliarde de euro sunt destinate dezvoltării de mașini electrice și hibride, a subliniat constructorul.

Audi susține că, în 2025, va avea în portofoliu undeva la 30 de modele electrificate, dintre care 20 vor fi 100% electrice.

În acest context, presa germană speculează că producătorul din Ingolstadt plănuiește o eliminare treptată a motoarelor “tradiționale” din ofertă.

Potrivit informațiilor neoficiale, Audi ar urma să renunțe la diesel și benzină în cel mult 10-15 ani, pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea mașinilor electrice.

O strategie pe termen lung privind reconversia fabricilor Audi este așteptată în perioada următoare.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus