Timpul.md

Actualitate 20 Octombrie 2017 | 13:23

Presa rusă a lansat o știre falsă despre vânzarea Slovaciei a unui loc de blindate militare

Mass-media din Rusia difuzează informații false despre intențiile Slovaciei de a cumpăra vehicule blindate tip Tiger din Rusia, anunță portalul slovac O Mediach, scrie paginaderusia.ro

La 16 octombrie, agenția rusă de știri RIA Novosti a anunțat că conducerea unei companii industriale militare ruse (probabil GAZ – n.r.) negociază cu partea slovacă care intenționează sa cumpere periodic mașini blindate rusești.

Informațiile au fost preluate de alte mijloace media rusești, printre care și agenția de propaganda Sputnik, care în știrea sa în limba cehă a subliniat cu mândrie că „Slovacia va fi singurul membru NATO care va folosi mașini blindate rusești (nu americane, germane sau franceze)”.

Dintre media slovace, informațiile au fost distribuite de portalul Hlavne Spravy, considerat unul dintre principalele site-uri de dezinformare în Slovacia.

Informațiile despre achizitia de blindate Tiger au fost respinse imediat de două ministere slovace.

„Ministerul Afacerilor Interne al Slovaciei nu cumpără și nu intenționează să cumpere mașini blindate Tiger”, a declarat Ivan Netik, din partea Ministerul de Interne din Slovacia.

„Ministerul Apărării al Slovaciei nu a cumpărat vehicule blindate Tiger și nu intenționează să o facă în viitor”, a declarat Danka Chapakova, din partea serviciului de presă al ministerului de resort. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus