Timpul.md

Actualitate 16 Septembrie 2019 | 10:49

Presa socialistă îl ATACĂ pe Năstase - a ÎNCĂLCAT Constituția prin înălțarea unui crucifix la MAI

Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a încălcat în mod evident Constituția prin instalarea crucifixului pe scara centrală a organului guvernamental - Ministerul Afacerilor Interne, informează portalul pro-socialist noi.md .

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei Moldovei și de acum expert independent, Alexandru Muravschi.

„Astfel a fost comisă o încălcare gravă a Constituției Republicii Moldova, și anume: 1) Articolul 5 alineatul (2) prevede că „Nici o ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Religia este o formă de ideologie, iar creștinismul este una dintre ramurile acestei ideologii. Înălțarea celui mai important simbol al doctrinei creștine într-o instituție de stat reprezintă însușirea de facto a statutului ideologiei creștine de către ideologia supremă de stat.

2) Articolul 31 alineatul (4) spune că "Cultele religioase sînt autonome, separate de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în aziluri şi în orfelinate". Plasarea principalului simbol al creștinismului în clădirea organului central de guvernare înseamnă atașarea de facto a statutului unei părți a administrației de stat de unul dintre cultele religioase.Astfel, avem o încălcare gravă a Constituției Republicii Moldova de către o persoană care este obligată să asigure respectarea strictă a acesteia și protecția ei împotriva oricărei ingerințe”, a scris Alexandru Muravschi pe pagina sa de socializare.
 

Socialistul Ion Ceban s-a lansat în campanie alături de proprietarul portalui noi.md, Vasile Chirtoca, care candideaza din partea PSRM pentru un mandat în Consiliul Municipal.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus