Sport

Presa sportiva a cucerit orasul Cainari

Traditiile fotbalistice din centrele raionale ale republicii au fost puternic afectate din cauza problemelor economice din ultimii ani, dar setea de a „fugari” balonul rotund pe terenurile de joc nu a secat, astfel ca meciurile de fotbal se bucura de un interes sporit in randul maselor largi ale populatiei.

La Cainari, s-a disputat o intalnire amicala dintre echipa locala si selectionata jurnalistilor din R. Moldova. Aceasta a fost deja a treia partida organizata intre cele doua protagoniste. Anterior, victoria a revenit doar reprezentantilor mass-media, dar, de aceasta data, echipa gazdelor ardea de nerabdare sa se revanseze. Jurnalistii s-au pregatit minutios catre meciul in cauza, solidificandu-si efectivul cu un sir de „stranieri”, printre care s-au remarcat presedintele Comitetului National Olimpic (CNO) al R. Moldova, Nicolae Juravschi, si ex-fundasul echipei selectionate de seniori, Adrian Sosnovschi.
Meciul s-a disputat intr-o lupta acerba si echilibrata, pe placul spectatorilor, incheindu-se cu o victorie muncita a cainarenilor. Tabela a fost deschisa de catre jurnalisti, dar, in scurt timp, adversara a egalat si chiar a iesit in avantaj – 2-1. Spre finele primei reprize, scorul din nou a devenit egal – s-a remarcat jurnalistul sportiv Alexandru Grecu.
In general, aceasta partida a fost asemanatoare cu dramatica intalnire din Champions League, dintre Chelsea si Liverpool. Ploaia de goluri a curs spre ambele porti. In special, s-a remarcat reprezentantul echipei locale, Dumitru Radu, care a perfectat un poker (patru goluri). In mitanul secund a reusit sa se manifeste si conducatorul CNO, Nicolae Juravschi, golul caruia a fost rasplatit prin aplauze frenetice ale suporterilor din localitate. De asemenea, au evoluat cu mult entuziasm si coechipierii dublului campion olimpic Dumitru Antoceanu, Alexandru Grecu, Eduard Ciobanu, Maxim Cojocari, Oleg Gojan, Anatolie ?aranu. Meciul spectaculos s-a incheiat cu scorul de 6-5 pentru echipa din Cainari. Este de remarcat ca comentatorul de pe stadion anunta cu mult fast numele fiecarui marcator, asigurand o relatie armonioasa dintre public si jucator. De altfel, pe parcursul intregii partide, microbistii au avut posibilitate nu doar sa savureze meciul propriu-zis, dar si sa asculte cea mai placuta muzica. Intr-un cuvant, organizatori s-au straduit sa creeze o fascinanta sarbatoare pentru localnici, si acest lucru le-a reusit.
La banchetul de dupa meci, reprezentantii celor doua formatii au convenit ca traditia amicalelor va continua si, in curand, la Chisinau se va disputa un nou meci direct.
Nicolae Juravschi a remarcat caracterul pozitiv al unor asemenea evenimente, subliniind ca fotbalul rural trebuie sa reprezinte fundamentul fotbalului moldovenesc in general.
Initiator al acestei sarbatori a fost omul de afaceri din Cainari, Valeriu Cristea, care se straduieste sa edifice la bastina o echipa de fotbal pentru copii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *