Actualitate

Preşedintele Judecătoriei Glodeni a fost deferit justiţiei şi va compărea în faţa instanţei

Judecătorul va compărea pe banca acuzaţilor împreună cu persoana care a încercat să-i ofere mită pentru a scăpa de pedeapsă, acesta urmând a fi judecat şi pentru corupere activă.

Magistratul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, pe 16 aprilie curent, în incinta Judecătoriei din Glodeni, imediat după primirea mitei în sumă de 10 mii de lei, oferită de un inculpat. Pentru această sumă, inculpatul urma a fi absolvit de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate. Acţiunile de urmărire penală au fost realizate în aşa mod, încît au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale judecătorului, cît şi ale celui care i-a oferit mita.

La demersul Procurorului General, Corneliu Gurin, în aprilie curent, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat provizoriu din funcţie pe respectivul judecător.

În luna aprilie magistratul Gheorghe Popa din Judecătoria Teleneşti a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea mită în valoare de 200 dolari.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *