Economie

Preţul contoarelor “gratuite” va fi achitat de populaţie

Săptămâna trecută, Agenţia Naţională de Protecţie a Concurenţei (ANPC) a obligat SA “Apă Canal Chişinău” să instaleze gratuit contoare şi să nu mai includă în conturile consumatorilor pierderile tehnice.

Constantin Becciev, directorul întreprinderii a spus că "Apa-Canal" poate să execute lucrări de instalare a contoarelor, însă costurile vor fi incluse în tarif. El a calificat orice informaţie privind gratuitatea contoarelor drept manipulări ieftine. 

"Consumatorilor trebuie să le fie clar, că acest capitol de cheltuieli este enorm de mare, şi necesită să fie expus în tarife, este vorba de circa 200 milioane de lei. Dacă vor fi incluse aceste cheltuieli, va fi o majorare a tarifului de la 9.19 la 15 lei pe m3 de apă", a spus Becciev. 

Pe de altă parte, primarul general Dorin Chirtoacă s-a arătat mirat că ANPC nu a ţinut cont interesele consumatorilor şi cheltuielile SA "Apa-Canal"

"Dacă se doreşte punerea în aplicare a prescripţiei, asta înseamnă includerea în tarif a costului contoarelor. Gratuit nu există" a replicat primarul.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *