Timpul.md

Actualitate 18 Octombrie 2021 | 14:57

Prețul la carburanți este în continuă creștere: ANRE a stabilit prețuri mai mari la benzină și motorină

Octombrie a fost o lună cu prețuri ridicate la caraburanți. Astăzi, de asemenea se înregistrează scumpiri, ANRE a stabilit prețuri mai mari la benzină și motorină.

În aceste condiții, consumatorii vor plăti pentru 1 litru de benzină cu cifra octanică A 95 - 21,50 lei, cu 5 bani mai scump. În același timp, pentru 1 litru de motorină șoferii vor scoate din buzunar mai mult cu 9 bani - 18,55 lei. Noile prețuri vor intra în vigoare la miezul nopții.ANRE susține că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia, potrivit replicamedia.md.

În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează un nivel maxim din ultimii ani, după cum se poate vedea în graficele de mai jos, care prezintă evoluția cotațiilor Platts.

Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus