Timpul.md

Actualitate 9 Ianuarie 2018 | 14:15

Prezidențiale Rusia: Putin nu are probleme cu banii

Fondul de campanie al lui Vladimir Putin, care este nominalizat pentru președinția rusa pentru al patrulea mandat, a atins pragul maxim admis prin lege – 400 de milioane de ruble (5,8 milioane de euro), a anunțat Comisia Electorala Centrala a Rusiei (CECR) scrie paginaderusia.ro

Banii pentru fondul Putin au fost stransi in doar o saptamana, arata comunicatul CECR, care mentioneaza ca o singura donație mare vine de la o persoană privată – 30.000 ruble (435 euro). Toți ceilalți bani reprezinta contribuții ale partidului ”Rusia Unita” și ale așa-ziselor fonduri pentru sprijinirea cooperării și dezvoltării regionale. Anterior, RBC a scris că aceste fonduri au susținut anterior campania electorala parlamentara a partidului ”Rusia Unita”.

Contribuțiile totale la fondul de campanie al lui Putin au venit de la 23 de organizații. Din fondurile obtinute, sediul de campanie al lui Putin a cheltuit deja peste 9 milioane de ruble pentru producerea de materiale electorale.

Cel mai mare fond electoral după cel al lui Putin aparține liderului de extrema dreapta Vladimir Jirinovski – 200 de milioane de ruble. Jurnalista Xenia Sobciak a adunat in fondul sau 20 de milioane de ruble, iar Grigori Yavlinski, reprezentantul Yabloko, 15 milioane de rube.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus