CSI / Rusia

Prietenii lui Putin ”s-au evaporat”

Ba mai mult, pe holurile UE s-a decis deja totul și a fost bine pus la punct: în cadrul reuniunii ambasadorilor eropeni nicio țară din gama menționată mai sus, și anume cehia, Cipru, Ungaria, Italia, Slovacia nu a manifestat careva obiecții privind necesitatea de a extinde sancțiunile, ba chiar nici nu au venit cu vreo contradicție. Însă acest aspect este pe departe cel mai interesant.

Grecia, țara care prin orice gest își arată afecțiunea față de Moscova, brusc a susținut ideea de a continua sancțiunile. Și asta în ciuda faptului că mulți așteptau de la premierul grec negocieri serioase pe această temă, în timpul vizitei sale la Sankt Petersburg.

Bineînțeles, premierul grec ar fi putut să negocieze cu Putin privind această problemă, însă incredibil, președintelui Consiliului European, grecul i-a promis că nu va face acest lucru și va susține deciziile UE. Grecia este pe picior de a fi expulzată din uniune, iar spre binele ei este să rămână totuși în UE.

Dacă sancțiunile nu se vor ciocni de careva rezistențe printre adepții Kremlinului, atunci putem spune că acest cerc de ”prieteni” se împrăștie.

sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *