Actualitate

Prima doamna cumpara electoratul

In atentia Comisiei Electorale Centrale: Taisia Voronin s-a pornit cu tirurile de ajutoare umanitare prin sate. Ieri, insotita de mai multe sotii de ministri si o escorta de zeci de politisti, ea a descins la gradinita din Zambreni, r-l Ialoveni. A adus cu ea un tir de ajutoare umanitare si a venit sa-i invete pe oameni cu cine trebuie sa voteze la alegerile din 5 aprilie.

Pentru gradinita din sat ea a adus saltele, paturi, lenjerie de pat, jucarii si rechizite scolare, iar copiilor – dulciuri, uniforme si bocanci de iarna. Prima doamna a spus ca ajutoarele vin din partea unei organizatii de femei de ministri si demnitari, condusa de ea, care se ocupa cu acte de binefacere.

Dar pana a ajunge la cadouri, Taisia a tinut un speech de vreo 40 de minute, in care a povestit celor prezenti ce a facut PCRM in cei opt ani de guvernare, indemnand sa voteze comunistii si de aceasta data. Sotia presedintelui s-a intristat ca in sala era prea putin public si a intrebat unde sunt parintii copiilor. Cateva bunicute i-au raspuns ca parintii sunt plecati peste hotare. La discursul primei doamne au asistat tot colectivul de educatori, dar si angajatii de la primarie. Localnicii povestesc ca ajutoarele umanitare au fost descarcate de politisti in uniforme, de asemenea, au fost prezenti si multi politisti in civil.

„Au adus foarte multe. Sigur ca educatoarele si copiii s-au bucurat”, ne-a spus Ion Leu, consilier local la primaria Zambreni, vadit contrariat de faptul ca acest ajutor umanitar a venit tocmai acum, in plina campanie electorala. „Ne-a spus cate gradinite si biserici au fost renovate de la 2001 incoace, cate lucrari de binefacere a facut organizatia pe care o conduce. Numai cifre. Si ne-a transmis indemnul presedintelui Voronin sa votam comunistii”, a adaugat consilierul local.

Taisia Voronin a vorbit numai in limba rusa si, la un moment dat, a rugat-o pe directoare sa le traduca picilor din grupa pregatitoare mesajul sau. Potrivit directoarei Valentina Buciumas, prima doamna a vizitat fiecare grupa si le-a cerut copiilor sa recite si sa citeasca, si a intrebat educatoarele de ce materiale mai au nevoie. „Nu e nimic rau daca vin cu donatie la gradinita. Noi avem suficienta materie cenusie si stim sa facem propriile concluzii”, a conchis directoarea.

Amintim ca Taisia Voronin, alaturi de alte sotii de ministri, a adus ajutoare la gradinita din Zambreni si in campania din 2005…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *