Ultima oră

Prima intrunire a expertilor

Cate cinci reprezentanti ai PLDM, PL, PD si AMN s-au intalnit ieri, dupa-amiaza, la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova, pentru a discuta viitoarea structura a Parlamentului si a Guvernului. Din grupul de lucru nu au facut parte liderii celor patru partide, ci vicepresedinti si experti in diferite domenii.

„Cred ca functia de prim-vicepresedinte al Parlamentului, instituita in mod ilegal, va disparea. In plus, vom examina fiecare minister in parte pentru a stabili necesitatea acestuia. Pledam pentru micsorarea numarului de ministere, dar urmeaza de vazut ce se va decide in cadrul discutiilor”, a declarat Mihai Godea, prim-vicepresedinte al PLDM.

Ana Gutu, deputat PL, a spus ca, „atunci cand se vorbeste despre organigrama, este vorba si despre reducerea comisiilor parlamentare, pentru ca nu toate au o activitate eficienta”.

Ex-ministrul Economiei, deputat PD, Valeriu Lazar, la fel pledeaza pentru reducerea numarului de ministere, prin comasarea unora si dizolvarea altora.

Vicepresedintele AMN, Veaceslav Untila, crede ca 12 ministere ar fi suficiente pentru a gestiona treburile in R. Moldova. Acum in guvern sunt 16 ministere.

Functia de prim-vicepresedinte al Parlamentului a fost instituita in luna mai de catre comunisti, dupa ce Vladimir Voronin a fost ales in functia de sef al Legislativului.

Tot ieri, deputatul comunist Vladimir ?urcan a anuntat ca PCRM asteapta propunerile Aliantei pentru Integrarea Europeana, inclusiv candidaturile pentru functia de presedinte al tarii, dupa care se va pronunta in privinta dialogului si va decide daca va accepta sau nu sa voteze presedintele propus.

Dupa Stirea Zilei si IMEDIA

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *