Timpul.md

Actualitate 10 Iulie 2019 | 00:30

Prima lună la guvernare - PRIMUL ABUZ CLAR / Alianța ACUM-PSRM îl „DEMITE” pe Harunjen sub pretextul „neîntrunirii condițiilor de numire” deși Parlamentul n-are nicio ATRIBUȚIE în acest sens

Deputații ACUM-PSRM au votat o „constatare” privind încălcări în procedura de numirea a lui Harunjen în urmă cu trei ani, încercând astfel să-l demită pe Procurorul General Eduar Harunjen. Parlamentul îi „recomandă” lui Dodon să emită drecretul de încetare a raporturilor de serviciu.

Conform legii, demiterea procurorului general se face de președintele RM, la solicitarea Consiliului Superior al Procurorilor. 


În luările de cuvânt ale deputaților ACUM-PSRM nu a fost menționată niciodată această presupusă „neîntrunire a condițiilor” de către Harunjen.

ORDINEA DE ZI a ședinței în plen a Parlamentului din 9 iulie 2019

1 Proiectul de hotărîre cu privire la constatarea neîntrunirii condițiilor de numire în funcția de Procuror General a lui Eduard Harunjen
nr. 111 din 09.07.2019
Inițiatori - deputații S.Litvinenco, V.Țurcan, Ig.Grosu, V.Bolea
Raportor - Comisia juridică, numiri și imunități

Premierul Maia Sandu a anunțat că și-ar dori un procuror european în fruntea parchetului general din Rep. Moldova și chiar a spus că i-a făcut în acest sens o invitație la discuții fostei șefe a DNA din România, Laura Codruța Kövesi. Pe de altă parte, președintele Igor Dodon, lider neformal al socialiștilor, nu agreează ideea aducerii unui procuror european la Chișinău.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) punctează că pentru astăzi – 9 iulie, nu a fost preconizată și convocată o ședință în plen, așa cum anunțase ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus