Timpul.md

Chișinău 7 Decembrie 2015 | 17:52

Primăria a încheiat reparația Teatrului municipal Satiricus. Află ce schimbări s-au făcut

Sediul Teatrului municipal Satiricus „Ion Luca Caragiale" a fost inaugurat după efectuarea lucrărilor de reparaţie Capitală. 

Reconstrucţia clădirii teatrului s-a desfăşurat în perioada anilor 2012-2015, iar costurile pentru renovare au fost suportate de Consiliul municipal Chişinău, în acest scop fiind alocaţi, pe parcursul a trei ani, peste 25 milioane lei, comunică serviciul de presă al Primăriei Chișinăului. Reconstrucţia sediului Teatrului a presupus edificarea a 2 nivele noi şi renovarea celor 2 săli de spectacole. Sala Mare a fost extinsă până la 350 de locuri, iar Sala Mică, de 50 de locuri, a fost renovată. Ambele săli de spectacole au fost dotate cu aparataj modern de iluminare şi de sunet. De menţionat că, iniţial, clădirea Teatrului Satiricus avea 2 nivele, cu o suprafaţă totală de 1741 metri pătraţi, în prezent însă imobilul are 4 nivele, inclusiv subsol şi mansardă, cu o suprafaţă totală de 2373 metri pătraţi.
După extindere, actorii teatrului dispun de cabine amenajate cu toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii: tehnică, mobilier, baie. Teatrul mai dispune de o sală de balet spaţioasă, de sală de lectură, bibliotecă, 2 costumerii, spălătorie pentru costume, spaţii pentru păstrarea decorului şi a recuzitei, precum şi ateliere de croitorie, pictură şi tâmplărie.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus