Timpul.md

Actualitate 22 Aprilie 2020 | 12:05

Primăria Capitalei a REFUZAT să dea certificat de urbanism pentru proiectarea și construcţia noului terminal la Aeroportul Internațional Chișinău

În acest context, Avia Invest consideră nefondat şi lipsit de temei legal refuzul autorităţilor municipale în vederea obţinerii certificatului de urbanism, necesar pentru iniţierea proiectării şi construcției noului Terminal.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au venit cu o reacție. Potrivit viceprimarului de Chişinău, Ilie Ceban, compania Avia Invest nu a obţinut un aviz din partea Agenţiei Proprietăţi Publice pentru construcţia noului terminal.

"Totodată, o parte din terenul unde urmează să fie construit terminalul aparţine Primăriei Municipiului Chişinău, iar concesionarul nu a prezentat actele care să demonstreze că şi-a atribuit legal acest teren, fie prin cumpărarea acestuia, fie prin arendare. Dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite, primăria Chişinău îşi va revizui decizia", a menționat Ilie Ceban.

Construcţia noului terminal cu o suprafață de până la 32 mii de metri pătrați ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri. Potrivit proiectului, elaborat timp de doi ani de un grup de arhitecţi, noul terminal al Aeroportului din Chişinău va fi construit alături aerogără. Acesta, la rândul său, ar putea fi utilizat pe viitor pentru zboruri low cost.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus