Actualitate

Primaria cere ajutor Procuraturii Generale

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca, va solicita Procuraturii Generale sa investigheze cazul unui investitor strain, care a afirmat ca i s-a cerut mita pentru eliberarea unor acte de la Directia generala arhitectura, urbanism si relatii funciare a primariei Chisinau.

In cadrul sedintei operative a primariei de luni, edilul capitalei a mentionat ca organele de drept trebuie sa stabileasca persoana care a pretins mita, pentru a pune capat acestui scandal de coruptie.

Responsabili ai Directiei relatii publice a primariei mentioneaza ca si primaria capitalei a initiat o investigatie interna asupra cazului dat. Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, pana acum, autoritatile locale nu au inregistrat nici o cerere oficiala din partea cetateanului italian privind eliberarea vreunui act.

Nistor Grozavu crede ca poate fi vorba de un intermediar, care, sub pretext ca are influenta asupra unor functionari din cadrul primariei, ar fi pretins bani.

In acelasi context, Chirtoaca a mentionat ca problema privind suspiciunile de coruptie in unele servicii ale administratiei publice locale este mai veche si aceste situatii strica imaginea primariei. „Pentru solutionarea cazului, este necesar sa se spuna numele celor care pretind bani, pentru a actiona in conformitate cu legea”, a spus Chirtoaca.

Dupa MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *