Timpul.md

Actualitate 6 Iulie 2016 | 16:21

Primăria Chișinău s-a adresat în instanța de judecată. Corturile Platformei „DA” ar putea fi evacuate

Primăria Chișinău cere implicarea instanței de judecată în procesul de evacuare a corturilor din Piața Marii Adunări Naționale. Direcția asistență juridică din cadrul Primăriei capitalei a trimis azi, 9 iulie,  o cerere către Judecătoria Centru prin care solicită sistarea temporară a intrunirilor. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către Valeriu Bogdan, specialist în cadrul Direcției asistență jurudică. 

Potrivit lui Valeriu Bogdan Primăria a trimis un demers oficial către reprezentanții Platformei „DA” la data de 23 iunie în care solicită evacuarea corturilor din PMAN pe motiv că aici au loc lucrărilde reparație, solicitarea însă a rămas fără răspuns. Ulterior, din spusele funcționarului, la data de 28 iunie a avut loc ședința unui grup de lucru constituit în cadrul Direcției cu privire la această problemă, la care au fost prezenți și reprezentanți ai Platformei „DA”.

Valeriu Bogdan ne-a spus că și atunci protestatarii au fost de neînduplecat spunând că nu vor evacua corturile până când nu vor da guvernarea jos.

Angajatul Direcției asistență juridică susține că nu au încă o confirmare dacă cererea a fost pusă pe rol.

Primăria solicită să fie sistate temporar întrunirile din luna iulie până la data de 28 august 2016, în legătură cu efectuarea lucrărilor de reabilitare a PMAN dar și a organizării manifestațiilor dedicate aniversării a 25 de ani de la Independența Republicii Moldova, la care vor fi prezenți mai mulți oficiali din străinătate. Ulterior, potrivit lui Valeriu Bogdan, protestatarii vor putea să-și reinstaleze corturile, dacă vor dori. 

realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus