Actualitate

Primarul cere reducerea salariilor

Sefii intreprinderilor municipale au salarii de trei ori mai mari decat viceprimarii capitalei (desi acestia au un volum de lucru cu mult mai mare), iar in comparatie cu ceilalti angajati ai primariei – chiar si de zece ori mai mari. De exemplu, un angajat de rand al administratiei publice locale primeste lunar 900-2000 de lei, viceprimarii – 3000-4000 lei, primarul – in jur de 5000 lei, pe cand sefii de subdiviziuni – de la 5000 pana la 15.000 de lei.

Dorin Chirtoaca considera ca intre salariile angajatilor primariei si sefii intreprinderilor municipale nu trebuie sa fie o diferenta atat de pronuntata si a declarat, ieri, in timpul sedintei operative de la primarie, ca acestea vor fi revazute. Primarul a anuntat ca va emite o dispozitie prin care va reduce cu 30% salariile sefilor intreprinderilor municipale si societatilor pe actiuni in care CMC detine pachetul majoritar de actiuni. Aceasta dispozitie nu va viza angajatii simpli. Unii sefi de directie au declarat presei ca ei deja au redus salariile, tinand cont de faptul ca a scazut volumul de lucru, iar la societatile pe actiuni salariile pot fi reduse doar prin decizia consiliilor de directori din care fac parte si consilieri municipali.
Reducerea salariilor este dictata de criza economica cu care se confrunta administratia publica locala. In anul 2009 bugetul municipal a scazut de doua ori fata de anul 2006. In primele cinci luni ale anului curent au scazut cu 30% acumularile la bugetul municipal. De exemplu, pana la 17 iunie incasarile la buget au fost mai mici cu 233 mln. lei, fata de cele planificate pentru aceasta perioada. Viceprimarul Mihai Furtuna a propus ca subdiviziunile municipale sa revada partea de venituri si cheltuieli, iar Directia finante, avand informatia sistematizata, sa propuna CMC-ului rectificarea bugetului pentru 2009. Mihai Furtuna a declarat ca bugetul votat in luna februarie de catre comunisti, pepecedisti si umanisti a fost unul populist si nereal.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *