Timpul.md

Actualitate 10 Februarie 2020 | 10:07

Primele CONTRADICȚII dintre președintele Dodon și premierul Ion Chicu. Șeful statului speră că prim-ministrul va da înapoi (ziarulnational.md)

Prim-ministrul Ion Chicu și președintele Igor Dodon au opinii diferite privind majorarea salariilor deputaților cu peste 4000 de lei. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că guvernul său nu va susține inițiativa deputaților PSRM de a micșora leafa parlamentarilor. În același timp, Igor Dodon speră că Guvernul Chicu „va lua o decizie favorabilă” proiectului de lege a socialiștilor.

Președintele a lăsat să se înțeleagă astăzi că Guvernul Chicu trebuie să avizeze pozitiv proiectul socialiștilor de micșorare a salariilor deputaților. „Eu am salutat inițiativa PSRM de a exclude majorarea salariilor deputaților. Trebuie de majorat pensiile, indemnizațiile sociale… Faptul că la inițiativa unor deputați s-a strecurat această modificare… eu consider că nu este corect. Inițiativa de micșorare eu o voi susține. Referitor la guvern. Când va fi înregistrată inițiativa și va ajunge la guvern noi vom vedea care va fi decizia. eu sper să fie o decizie în favoarea acestui proiect de lege, care anulează majorarea salariilor deputaților”, a declarat astăzi președintele Dodon, după întrevederea tradițională de luni cu prim-ministrul Ion Chicu și spicherul Zinaida Greceanîi.

Chestiunea privind majorarea salariului cu 4 182 de lei, începând cu 1 ianuarie 2020, a provocat mari discuții în parlament, dar și în societate. Totuși, premierul Ion Chicu a declarat că dânsul optează pentru majorări de salarii, nu pentru micșorarea acestora, fie că e vorba de angajați de rând sau deputați.

„Suplimentar vreau să vă spun că guvernul nu va da aviz pozitiv, dacă va fi întrebat, bineînţeles de Parlament, iniţiativei de diminuare a salariilor bugetarilor, oricine ar fi ei - deputaţi sau muncitori de rând. Eu urăsc populismul, iar speculaţiile, aberaţiile lansate de deputaţii din PAS privind salariile deputaţilor sunt populism curat. Sunt tineri aceşti deputaţi, ar putea fi speranţa naţiunii, dar din păcate s-au transformat în trişori ordinari şi populişti iresponsabili”, a declarat Ion Chicu pentru Ziarul NAȚIONAL.

https://www.ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus