Timpul.md

Actualitate 19 Martie 2018 | 13:25

Primele declarații ale Kseniei Sobchak după alegeri. „Vom schimba Duma de Stat...”

Un milion de ruși și-au dat votul pentru candidata de drepta la funcția de președinte al Federației Ruse, Ksenia Sobchak. Într-o postare pe Instagram, jurnalista a scris că își dorește ca acest milion de oameni să îi susțină și mai departe și să creeze un partid. 

 „Rezultatul principal al acestui vot pentru mine și echipa noastră este un milion de voturi, un milion de oameni care ne-au susținut valorile. Sunt mulți cetățeni frumoșiș și independenți. Dacă un milion de oameni creează un partid cu noi, vom schimba Duma de Stat. Dacă un milion merge într-un miting pașnic, vom schimba țara.

De aceea, nu trebuie să sperie rezultatele acestor „așa numite alegeri”: fără acces egal la mass-media, fără nici o admitere a candidaților din partea resurselor administrative pentru echipa noastră, dar scopul ca cât mai mulți oameni să înțeleagă și să încerce să rezolve problemele lor, pentru a le include pe agenda federală, probleme care de mult nu au fost discutate, în special despre Crimeea, sărăcia, corupția la nivel înalt și mai presus de toate - deținuții politici”, a scris Sobchak.

Dânsa scrie că nu va renunța, ci își va continua activitatea politică de opoziție fără de guvernare.

„Prin menținerea atacurilor constante din partea taberei conservatorilor și a opoziția, am fost capabili să ne îndeplinim această promisiune, în ciuda umilinței de la dezbateri, în ciuda opoziției autorităților din regiunile. Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă de șase ani. Autoritățile, care și-au asigurat o prezență ridicată și au obținut un rezultat aproape „turcesc” au primit o carte de vizită pentru o mai mare libertate de a crea non-libertatea. Și fiecare membru al opoziției, toți cei care nu sunt de acord cu guvernarea, din lene sau pentru boicot și nu a votat astăzi - poartă o anumită responsabilitate pentru legitimitate acestui nou Putin.

Voturile pentru ambii candidați democrați nu au schimbat participarea aproape în nici un fel. Deci nu sunt responsabil pentru „legitimizarea regimului prin creșterea participării la vot”, dar sunt responsabili că nu i-au convins pe democrați să iasă la vot. Dar nu voi renunța. Cu și mai mult zel mă voi implica în politică, prin educație, prin acțiuni concrete, prin extinderea alianței cu alți lideri ai opoziției.

Vom construi un partid, iar un milion de oameni care ne-au susținut valorile, sperăm că vor deveni sprijinul nostru”, a conchis candidata la funcția de președinte.
Menţionăm că alegerile prezidențiale din Federația Rusă au fost câștigate de Vladimir Putin.

Putin a obţinut 76.65% dintre voturile exprimate, fiind urmat de: Pavel Grudinin (Partidul Comunist) - 11,81%; Vladimir Jirinovski (Partidul Liberal Democrat) - 5,67%; Ksenia Sobciak (Iniţiativa Civică) - 1,66%; Grigori Iavlinski (Iabloko) - 1,04%, Boris Titov (Partidul Creşterii) - 0,75%, Maxim Suraikin (Comuniştii Rusiei) - 0,68%, Serghei Baburin (Uniunea Naţională a Rusiei) - 0,65%.

Sursa: unimedia.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus