Timpul.md

Ultima oră 21 Martie 2016 | 09:44

Primii 30 de membri ai Sfatului Țării 2 aleși prin vot online

Pe 27 martie, la Chișinău, va avea loc Congresul de constituire a Sfatului Țării 2, forul reprezentativ al unioniștilor din Republica Moldova. Grupul de inițiativă pentru crearea acestui organ care va pregăti ReUnirea celor două state românești anunță că sunt deja cunoscuți primii 30 de membri ai forului. Lista este formată din candidații selectați în urma votului online pe www.sfatultarii.md .

„Ne bucură atenția sporită de care se bucură proiectul nostru, Sfatul Țării 2. Inclusiv atunci când vine vorba de selectarea candidaților, atât în mediul offline, prin intermediul ziarelor „Timpul” și „Literatura și Arta”, cât și în cel online. Am vrut să facem procesul de selectare cât mai transparent. Tocmai de aceea, am oferit fiecăruia posibilitatea să vină cu propriile propuneri prin intermediul unui formular disponibil pe site-ul nostru oficial. În urma unui acord între membrii Grupului de inițiativă, candidații care au trecut deja de pragul de 100 de voturi ajung să facă parte din Sfatul Țării 2, dacă nu există obiecții din partea membrilor fondatori ai forului”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentant al Grupului de inițiativă pentru crearea Sfatului Țării 2.

„În ultimele zile, am înregistrat o serie de atacuri care au vizat site-ul nostru și care au perturbat pentru o perioadă sistemul de vot. Din fericire, însă, am reușit să remediem situația și acum, site-ul, este din nou disponibil și putem vota în continuare candidații propuși pe www.sfatultarii.md”, a mai precizat Codreanu.

Pe lângă Congresul de constituire a Sfatului Țării 2, care va începe la ora 10:00 și va fi organizat la Palatul Național „Nicolae Sulac", unioniștii pregătesc și cel mai mare marș unionist organizat vreodată la Chișinău.

„27 martie 1918 este cu siguranța cea mai luminoasă dată din istoria Basarabiei. Fără Unirea de la 1918, probabil, ne-am fi pierdut identitatea românească definitiv. Cei 22 de ani de existență în componența României au fost salvatori pentru poporul român din Basarabia. Astăzi, la o distanță de 98 de ani de la acest eveniment, istoria se repetă, reunificarea este mai necesară ca niciodată. Unirea este astăzi unica soluție pentru statul eșuat Republica Moldova, unica modalitate ca cetățenii noștri să aibă parte de un trai mai bun", a precizat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Evenimentul, organizat de aripa tânără a Grupului de inițiativă a Sfatului Țării, va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", continuând pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Manifestația se va încheia în scuarul Gării feroviare din Chișinău.

Blocul Unității Naționale
21 martie 2015 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus