Sport

Primii campioni la Jocurile Juniorilor

Saptamana trecuta, in capitala au demarat Jocurile republicane ale Juniorilor -competitie polisportiva, desfasurata sub egida Agentiei Sportului. Primii sportivi care s-au incadrat in lupta pentru locurile pe podium au fost luptatorii de stil liber, turneul desfasurandu-se in sala Centrului republican al loturilor nationale.

Invingatori, in ordinea categoriilor de greutate, au devenit: Alexandru Codreanu (46 kg, Ialoveni), Vladimir Gherasimov (54 kg, Chisinau), Ion Vasilache (63 kg, Soroca), Nicolae Diaconu (76 kg, Leova) si Petru Paraschiv (100 kg, Straseni).
In opinia expertilor, la turneu, una dintre cele mai captivante finale a fost disputata la categoria de greutate de pana la 63 kilograme de Ion Vasilache si Alexandru Covalenco (Chisinau). „In genere, toate meciurile finale au fost de o valoare tehnico-tactica apreciabila si au fost urmarite cu viu interes. Invingatorii au sansa de a fi inclusi in lista candidatilor la prima editie a Jocurilor Olimpice de tineret de la Singapore, ce se vor desfasura in 2010”, a subliniat secretarul competitiei, Aurel Plamadeala, multiplu campion national.
In clasamentul pe echipe, pe primul loc s-a situat selectionata Chisinaului, urmata in top, in ordine, de reprezentativele raioanelor Ialoveni si Leova. Turneul a reunit 24 de formatii.
Urmatorul turneu final din cadrul Jocurilor Juniorilor, cel de lupte greco-romane, va fi disputat, de asemenea, la Centrul republican al loturilor nationale. Competitia va demara vineri, 27 martie.
Jocurile Juniorilor (categoria de varsta de pana la 17 ani) se desfasoara pentru a treia oara. Programul competitional include concursuri la lupte libere, lupte greco-romane, haltere, judo, tenis de masa, box, baschet, volei si atletism.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *