Timpul.md

Actualitate 10 Noiembrie 2018 | 09:48

Primul oraș din lume unde polițiștii zboară pe drone. Cum arată mașinăriile zburătoare

Primul oraș din lume unde polițiștii zboară pe drone este Dubai. Oamenii legii au început deja antrenamentele de zbor și vor ajunge deasupra străzilor orașului, considerat unul din cele mai moderne din lume, peste doi ani.

Dronele S3 2019, realizate de o companie din California, ar urma să îi ajute pe poliţişti să ajungă la locuri greu accesibile într-un timp mult mai scurt decât în prezent.

Dronele care pot susține greutatea unui adult sunt realizate de compania Hoversurf, care a anunţat că poate livra, în primă fază, 30 sau 40 de unităţi. Dronele vor fi comercializate și pe piața liberă, la un preţ de aproximativ 150.000 de dolari, relatează businessmagazin.ro..

Considerate un fel de biciclete zburătoare, dronele cântăresc în jur de 150 de kilograme şi sunt alimentate de o baterie cu o autonomie de 40 de minute de zbor. Dronele se pot ridica la 3-4 metri deasupra solului.
Schimbările printre forțele de ordine nu se opresc aici, pentru că polițiștii roboți urmează să lucreze cu omologii lor umani. Ideea anunțată în 2016 este însă, deocamdată, în stadiu de proiect, fiind realizate câteva prototipuri.

Sursa foto: businessmagazin.ro

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus