Timpul Liber

Primul zbor privat pe Marte va costa 4 miliarde de euro: Află primele detalii despre etapa inaugurală a misiunii

Prima etapă a acestei misiuni va include lansarea unui satelit şi a unei capsule ce va coborî pe planeta roşie peste 4 ani.

Compania olandeză non-profit a anunţat că a angajat companiile Lockheed Martin Space Systems şi Surrey Satellite Technology pentru a construi un satelit şi o capsulă pe care intenţionează să le lanseze peste patru ani.

Această misiune robotizată va fi lansată spre Marte în ianuarie 2018, cu doi ani mai târziu decât era programat iniţial.

Cei 40 de voluntari care vor fi selectaţi în prima etapă vor fi incluşi într-un program de antrenament intensiv de 8 ani, în timpul căruia vor învăţa tehnicile care să îi ajute să reziste la perioadele îndelungate de izolare.

Participanţii şi-au dat acordul să rămână pe Marte până la sfârşitul vieţilor lor şi să fie filmaţi pentru un reality show realizat după modelul emisiunii "Big Brother".

Compania olandeză vrea să lanseze primul modul cu provizii care va coborî pe Marte cel mai devreme în octombrie 2016. Un "rover de instalare" va ajunge pe Marte în 2018. Acest rover va avea misiunea de a alege cel mai bun loc de pe Marte în care vor coborî viitoarele module.

A doua etapă a misiunii va include interviuri cu membrii din comitetul director al companiei Mars One, iar candidaţii care vor avansa în etapa a treia vor concura între ei.

Etapa a treia va include o serie de probe şi teste concepute pentru a-i pregăti pe voluntari pentru misiune. Ele vor fi transmise la televiziune şi pe internet.

Călătoria spre Marte, care se află la o distanţă de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcţie de poziţionarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 4 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte.

Telespectatorii vor vota şi vor alege prima echipă, alcătuită din patru voluntari, care va decola de pe Terra peste cel mult 10 ani.

Până în anul 2033, colonia umană de pe Marte va include 20 de voluntari.

Sursa: curierulnatinal.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *