Actualitate

Problema pandemiilor false pe agenda APCE

O delegatie a Parlamentului R. Moldova participa la Strasbourg la lucrarile sesiunii ordinare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Din componenta delegatiei noastre fac parte deputatii Ana Gutu, Stela Jantuan, Valeriu Ghiletchi si Vitalie Nagacevschi.

Una dintre principalele chestiuni discutate in cadrul sesiunii va fi „Pandemiile false – un pericol pentru sanatate”. Marti, vor avea loc audieri pe aceasta tema cu reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar joi problema va fi dezbatuta la sedinta plenara a APCE.

In legatura cu expirarea mandatului actualului presedinte al APCE, Luis Maria de Puci, deputatii vor alege un nou presedinte, unicul candidat la aceasta functie fiind turcul Mevliut Ciavusoglu.

Agenda sesiunii mai include si rapoarte privind libertatea mass-media, lupta contra coruptiei in sistemul judecatoresc, practica mentinerii in arest a persoanelor in cautare de azil si a emigrantilor ilegali, functionarea institutiilor democratice in Albania, Bosnia si Hertegovina.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *