Timpul.md

Actualitate 13 Octombrie 2020 | 08:52

Procuratura Generală anunță că proprietățile de peste hotare ale lui Vlad Plahotniuc vor fi sechestrate

 

Proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. Procuratura Generală anunță printr-un comunicat de presă că Procuratura a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

„În concret, este vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova). Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți. Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, este menționat în comunicatul de presă al PG.

Acuzatorii de stat mai amintesc că la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane LEI.

Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare.

Cetățeanul Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

https://deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus