Actualitate

Procurorii au solicitat păstrarea sechestrului asupra bunurilor lui Veaceslav Platon

Procurorii au solicitat în instanţa de judecată păstrarea sechestrului asupra bunurilor lui Veaceslav Platon aplicat în cadrul dosarul privind frauda bancară. Asta chiar dacă, săptămâna trecută, Procuratura Generală a renunţat la învinuirile asupra lui Platon pe acest caz. Marți, la Judecătoria Chişinău cu sediu la Buiucani au început dezbaterile în procedura de rejudecare a dosarului penal, iar magistraţii ar putea să se pronunțe în data de 14 iunie.

“Sunt un şir de bunuri şi mobile şi imobile. Nu pot să fac acum o listă că sunt foarte multe. Spre exemplu sunt şi apartamentele care sunt în proprietatea lui Platon. Sunt două, din memorie acum vă zic, sunt foarte multe bunuri”, a declarat procurorul Elena Ceruţa

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a declarat că este nevinovat.

“În sfârşit, s-a făcut ceea ce trebuia întreprins acum cinci ani. Vreau să vă spun aşa, cele întâmplate s-au epuizat și nu îmi provoacă mare bucurie”, a declarat Platon.

Vineri, Procuratura Generală a anunţat că renunţă la învinuirile de escrocherii şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, aduse anterior lui Platon în dosarul în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Instituţia a menţionat că au fost acumulate probe noi, care au demonstrat nevinovăţia lui Platon. Șeful statului, Maia Sandu, a criticat decizia procurorilor, precizând că gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului.

La rândul lui, Veaceslav Platon a acuzat-o pe Sandu de imixtiune în actul justiţiei. În 2017, Veaceslav Platon, supranumit de presă raiderul nr.1 din CSI, a fost condamnat în dosarul fraudei bancare. În vara anului trecut, acesta a fost eliberat, în baza demersului procurorului general, Alexandr Stoianoglo, iar dosarul de învinuire a fost trimis la revizuire. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *