Timpul.md

Ultima oră 2 August 2010 | 09:23

Procurorii vor ataca sentința în cazul unui vameș

Procurorii vor ataca sentinţa instanţei de judecată prin care un inspector vamal a fost condamnat pentru corupere pasivă la 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe un termen de probă de 2 ani, cu aplicarea amenzii în sumă de 20000 lei.

Este vorba de inspectorul vamal al Biroului Vamal Briceni, care în februarie 2010, la postul vamal Larga-Kelmeneț, a pretins și a primit de la o femeie 1000 de lei pentru a-i permite să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană, dinspre partea Ucrainei. De asemenea, i-a permis transportarea a 300 de discuri DVD cu opere cinematografice, fără achitarea drepturilor de import.

Potrivit Procuraturii, instanţa a aplicat prevederile art.79 Cod penal şi nu i-a dispus condamnatului pedeapsa complimentară - privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii, fapt cu care procurorii la fel nu sunt de acord.

Inspectorul vamal, a pretins şi a primit şi în altă zi de la aceeaşi femeie 2800 lei pentru a-i permite să treacă ilegal peste frontiera vamală - 1700 discuri DVD cu opere cinematografice, fără achitarea drepturilor de import.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus