Timpul.md

Economie 2 Septembrie 2014 | 14:03

Producători de încălțăminte de pe ambele maluri ale Nistrului au un stand colectiv la Expoziția internațională din Polonia

Agenți economici din Republica Moldova, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, au amenajat un stand colectiv la Expoziţia internaţională de încălţăminte şi articole din piele ”BTS”, care are loc în ziele 2-4 septembrie în oraşul Poznan, Polonia.  

Standul Republicii Moldova ocupă o suprafață 48 metri pătrați. Aici și-au expus mărfurile o serie de companii, care au prezentat diverse modele de încălțăminte pentru dame, bărbați, copii, încălțăminte pentru lucru, piei, genți, geamantane, alte articole de marochinărie.

Participarea la eveniment este organizată de Camera de Comerț și Industrie, cu asistența financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.

La Salonul internațional specializat ”BTS” mai participă companii din Germania, Italia, Franța, Bulgaria, Ungaria, Slovacia ș.a.

Conform datelor Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, în perioada ianuarie-iulie 2014 Moldova a exportat în Polonia mărfuri în valoare de 27170.4 de mii de dolari, cu 2,80% mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Polonia ocupă locul 5 în topul țărilor din UE în care exportă Republica Moldova.

În perioada ianuarie-iulie a acestui an, R. Moldova a importat din Polonia mărfuri în valoare de 52895.7 de mii de dolari, cu 2,52 % mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

La momentul actual, în Republica Moldova sunt înregistrate 63 de întreprinderi cu capital mixt sau cu capital polonez 100%. Majoritatea acestor companii activează în sferele producere, prelucrarea cerealelor, materiale de construcţie.

Reamintim că, în prima jumătate a anului curent, cu ajutorul Programului UE-PNUD, alți 20 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania şi Cehia, iar până la sfârşitul acestui an, încă 30 de întreprinzători de pe ambele maluri vor lua parte împreună la expoziţii în Franța, România şi Bulgaria.

Programul UE-PNUD are ca scop contribuirea la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
 
Sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus