Timpul.md

Actualitate 19 Februarie 2019 | 17:20

Producătorul din Turcia confirmă: autobuzele pentru Chișinău sunt noi

 Producătorul din Turcia al autobuzelor expuse în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, care au stârnit controverse în ultimele zile, susține că acestea sunt noi și nu au fost utilizate anterior în niciun fel.

Într-o scrisoare oficială a companiei „Anadolu ISUZU Otomotiv”, semnată astăzi, se arată că niciunul din cele 31 de autobuze pe care ar urma să le achiziționeze Primăria Chișinău nu are număr de înregistrare în vreo țară.

„Autobuzele CITIPORT EURO6C, livrate în Moldova, nu sunt la mâna a doua și nu au fost utilizate anterior în niciun fel. Kilometrii indicați de odometru se explică exclusiv prin motive logistice (autobuzele au venit din Kocaeli/Turcia în Chișinău/Moldova). Niciunul dintre cele 31 de autobuze nu are număr de înregistrare în trafic în vreo țară. Acest lucru poate fi confirmat prin numerele VIN ale autocarelor, în caz de necesitate”, cităm din scrisoare.
 


Amintim că 28 din cele 31 de autobuze „ISUZU”, care urmează a fi achiziționate de Primăria Chișinău, au fost expuse în centrul capitalei, iar fostul primar Dorin Chirtoacă a acuzat faptul că acestea ar fi la mâna a doua.

Costul total al achiziției se ridică la 80 de milioane de lei.

Sursa: ziarulnational.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus