Eveniment

Profesorul Sava Costin a fost ales membru de onoare al AŞM

În luarea sa de cuvânt, preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca, a menţionat că doctorul habilitat în medicină, profesorul Sava Costin se înscrie firesc în albia eforturilor comunităţii ştiinţifice din R. Moldova de a consemna meritele iluştrilor noştri contemporani din afara ţării – personalităţi notorii, care, prin eforturi dezinteresate, contribuie la dezvoltarea ştiinţei, culturii, economiei, societăţii în ansamblu şi promovează o imagine favorabilă ţării noastre pe arena internaţională.

Tradiţionalul Laudatio a fost prezentat de acad. Mihai Popovici, directorul Institutului de Cardiologie. El a amintit că Sava Costin și-a început cariera ştiinţifică la Institutul de Cardiologie, ulterior legându-şi activitatea ştiinţifică şi destinul de Institutul Max-Planck din Germania, unde se află până în prezent, noutatea cea mare fiind că Domnia Sa, pentru rezultate remarcabile, a fost propus la Premiul Nobel.

La rândul său, proaspătul membru de onoare al AŞM, Sava Costin, a mulţumit conducerii Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care l-a onorat cu acest titlu.

Prof. Sava Costin s-a născut la 21 ianuarie 1961, în s. Vorniceni, raionulStrăşeni, R. Moldova. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu” din Chişinău în 1984. În 1990 susţine teza de doctor în ştiinţe în baza Institutului de Patologie Umană, Moscova, Rusia. În 2008 susţine teza de doctor habilitat în medicină la Universitatea din Giessen, Germania.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *