Lumea

Program de instruire în România pentru 10 diplomaţi moldoveni

Acest program cuprinde organizarea unor cursuri de pregătire diplomatică şi integrare Euro-Atlantică şi participarea la evenimente ştiinţifice de tipul şcolilor de vară.

Titularul programului este Institutul Diplomatic Român (IDR). 10 persoane, diplomaţi şi funcţionari, care lucrează deja la Ministerul de Externe sau în problematica negocierilor RM şi UE vor pleca pentru o perioadă de trei luni la Bucureşti. Selecţia acestor persoane aparţine autorităţilor de la Chişinău.

Cheltuielile sunt suportate de Ministerul Afacerilor Externe din România şi includ cazarea, transportul, suma zilnică pentru întreţinere şi un stipendiu de 300 de euro lunar. Valoarea totală a programului este de 75 mii Euro. Suma dată permite organizarea cursurilor cu lectori de prestigiu din ţară şi din străinătate, a specificat Radu Carp, directorul general IDR. ”Diplomaţii moldoveni au mai participat la cursurile pe care le oferă IDR, dar nu într-un cadru formal. Gândim să oferim şi mai multe stagii de practică la instituţiile româneşti” a mai adăugat Radu Carp.

Diplomaţia publică, relaţiile economice internaţionale, studii de securitate, politici publice şi regionale sunt doar unele discipline din cele care vor fi studiate de funcţionari. Şcoala de vară va avea loc în perioada 15 august – 1 septembrie, iar programul se va desfăşura în perioada septembrie – decembrie 2010.

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Nelly Gâştemulte

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *