Ultima oră

Programul evenimentelor culturale cu ocazia Hramului Chişinăului

Miercuri, 8 octombrie, la Biblioteca municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” şi filialele ei va fi lansat programul cultural „Decada Chişinău, oraşul meu”, care se va desfăşura până pe 14 octombrie.

În perioada 10-15 octombrie, la Filarmonica Naţională, va avea loc Festivalul internaţional de dans popular pentru formaţiile de copii, ediţia a XVI-a.

Palatul Republicii va găzdui, în perioada 11-12 octombrie, Concursul internaţional de dansuri sportive „Chişinău Open-2014”, iar pe 12 octombrie la Centrul de creaţie al copiilor „Artico” va avea loc Concursul municipal de aranjament floristic. În aceeaşi zi, în toate zonele de odihnă din municipiul Chişinău va avea loc Campionatul de toamnă al municipiului Chişinău la orientare sportivă.

La Vadul lui Vodă, în perioada 12-14 octombrie, se vor desfăşura competiţii de gen tehnico-sportiv, iar pe 13 octombrie la ora 12.00 la Sala cu Orgă va fi decernat Premiul municipal de merit.

De Hramul oraşului Chişinău, pe 14 octombrie, tradiţional vor avea loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt la ora 08.00, după care la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” va avea loc Liturghia de hram. La ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va avea loc inaugurarea festivă a Sărbătorilor Chişinăului, cu mesajul primarului general Dorin Chirtoacă.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor avea loc demonstraţii ale Gărzii Române de la Apullum şi lansarea compact discului cu cântece despre Chişinău „Oraşul meu drag, Chişinău”. În paralel vor avea loc expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte etc. Iar preturile de sector vor prezenta programe de sărbătoare pe platourile de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De la ora 17.00 şi până la miezul nopţii, pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale vor evolua artişti autohtoni şi invitaţi de peste hotare, precum Horia Brenciu, din România, şi fostul solist al Formaţiei Modern Talking, Thomas Anders. 

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *