Timpul.md

Actualitate 28 August 2017 | 07:26

Proiectul de țară al României - UNIREA cu Republica Moldova

100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora au constituit duminică la Parlamentul de la București Alianța pentru Centenar, se menționează într-un comunicat al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012".

Organizațiile și-au unit forțele și pregătesc acțiuni de amploare pentru marcarea Centenarului 2018, altele decât cele planificate de stat. Un marș pe jos din Alba Iulia spre Chișinău, campanii de informare în fiecare sat din Republica Moldova, lobby la Bruxelles și Washington, precum și înființarea unui Fond al Unirii sunt câteva dintre evenimentele pe care le vor derula unioniștii în 2018.

„Anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Republica Moldova”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste "Acțiunea 2012", una din organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

Organizațiile și-au unit forțele și pregătesc acțiuni de amploare pentru marcarea Centenarului 2018, altele decât cele planificate de stat. 

Pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Țara, oferind un imbold în același sens și celorlalte regiuni.

cuvintul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus