Economie

Propunea lui Vasile Bumacov pentru exportatorii de carne în Rusia

Întrebat dacă producătorii de carne ar putea solicita şi ei compensaţii, ministrul a remarcat că în cazul interdicţiei importului de mere aplicat de
Federaţia Rusă a fost altă situaţie. „93 la sută din mere erau exportate pe piaţa Federaţiei Ruse şi aici chiar a trebuit să luăm măsuri. Ceea ce ţine de carne, piaţa rusă nu este de bază şi nu se va întâmpla acest lucru. Moldova nu a exportat masiv carne în Federaţia Rusă, este vorba despre circa 2000 de tone”, a declarat Vasile Bumacov. , a precizat oficialul.

Vasile Bumacov crede că trebuie să încurajăm mai mult consumul intern. „Haideţi să folosim această carne în interior şi să nu facem mari probleme. Sunt și alte piețe unde se exportă bine carne. Sigur că noi trebuie să căutăm soluţii. Toţi au ştiut că acest lucru se poate întâmpla, nu este o noutate a subliniat”, a observat ministrul.

Serviciul federal de control veterinar şi fitosanitar al Federaţiei Ruse a decis să interzică importul de carne moldovenească pe piaţa sa, începând cu 27 octombrie. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a precizat că a primit de la Moscova nicio confirmare oficială privisn embargoul de carne. 

După Europa Liberă/IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *