Timpul.md

Lumea 25 Septembrie 2014 | 15:07

Propunerea unui miliardar: Angajații să își ia cât concediu vor

Un miliardar american propune o adevărată revoluție pe piața muncii. Șeful gigantului telecom Virgin Media, Richard Branson, susține că le-a permis angajaților săi din Marea Britanie și SUA să își ia cât concediu doresc.

“Rămâne la latitudinea lor să decidă dacă vor lipsi câteva ore, câteva zile sau chiar o lună de la serviciu”, scrie Branson în cartea sa denumită “The Virgin Way: Everything I know about Leadership”.

Miliardarul a povestit că ideea i-a venit de la fiica sa, care i-a spus că are un prieten ce își lasă angajații să își ia câte zile libere doresc, iar afacerea merge foarte bine. Totul se bazează pe prezumpția că oamenii nu vor abuza de bunăvoința angajatorului și că își vor lua atâta concediu cât au nevoie fără a face rău afacerii sau carierei lor, scrie ABC News.

Dacă va avea succes, ideea va fi implementată în subsidiarele Virgin Media din toată lumea.

Nu este prima companie care a introdus această politică de concedii. Cei de la Netflix au făcut același lucru și se dovedește că au fost foarte inspirați: angajații revin la muncă mai motivați ca niciodată.

Pentru a fi mai productivi, oamenii ar trebui să petreacă mai mult timp cu familia și să facă lucruri de care sunt pasionați, mai crede acesta.

sursa: ro.stiri.yahoo.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus