Timpul.md

Actualitate 8 Februarie 2020 | 08:20

„Prostia este zăcământul nostru național cel mai bogat. Și este exploatat”

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 căderea Guvernului Orban și strategiile politice de moment ale PNL și PSD. „ Nu am de unde să știu dacă a fost o înțelegere între domnii Ciolacu și Orban. Ce știu cu certitudine este că s-a desfășurat Campionatul Național de Ridicol Anticipat”, a declarat gazetarul. CTP a vorbit și despre mesajul lui Ciolacu pentru Orban, prin care l-a parafrazat pe Traian Băsescu atunci când acesta i s-a adresat lui Adrian Năstase, și anume „Domnule Orban, nici nu știți cât de mic începeți să fiți...”. „Ca să iei funia și să strigi în casa spânzuratului, înseamnă să-ți dai cu levierul în genunchi”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

CTP, despre moțiunea de cenzură și căderea Guvernului: Campionatul Național de Ridicol Anticipat
Cristian Tudor Popescu: Nu am de unde să știu dacă a fost o înțelegere - numită blat -, între domnii Ciolacu și Orban sau și domnul Iohannis. N-am de unde să știu așa ceva. Ce știu cu certitudine este că s-a desfășurat „Campionatul Național de Ridicol Anticipat”. Asta știm sigur.

Nu știm dacă-i blat, dar ridicol anticipat este. În care campionat, câștigă cel ce se clasează pe locul doi. Ridicol, firește, condimentat cu prostie. Este un zăcământ național inepuizabil. Am spus-o întotdeauna – prostia -, ce petrol, ce minereuri, ce gaze... Nu, domne. Prostia este zăcământul nostru național cel mai bogat. Și care trebuie exploatat. Și este.

Domnul Ciolacu parafrazează, într-un acces de nătângie, ce i-a spus Traian Băsescu lui Adrian Năstase când l-a bătut în anul 2004. „Adriane nici nu știi, cât de mic începi să fii”.

Eu am dat întotdeauna exemplu această zicere a lui Băsescu, de folosire a unei imagini percutante, a unor cuvinte care creează imagine ca să o lipești de mintea alegătorilor. Și spuneam: dacă Băsescu ar fi spus „în ultima vreme, statura politică a domnului premier Adrian Năstase s-a diminuat considerabil”, dacă spunea asta, nu reținea nimic nimeni. În schimb, „Adriane nici nu știi cât de mic începi să fii” este eficientă ca imagine.

Ca să iei acum, să iei funia și să strigi în casa spânzuratului, parafrazând-o către Ludovic Orban, înseamnă să-ți dai cu levierul în genunchi. Asta face domnul Ciolacu, foarte încântat. „Ce-mi plac glumele mele!”, ar spune autorul acelei replici.

Integral pe https://www.digi24.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus