Eveniment

Protest în faţa Primăriei

Oamenii sunt revoltaţi că sunt trimişi să vândă în Piaţa Centrală, unde, după părerea lor, nu mai sunt locuri. Primarul Dorin Chirtoacă este convins însă că cea mai mare piaţă din Chişinău are sufiecient spaţiu pentru comercianţi. El a dat de înţeles că vânzătorii de mărfuri ar trebui să meargă şi la alte pieţe din oraş, nu doar la Piaţa Centrală. 

"Dacă ne ghidăm după principiul că nu ajung locuri, atunci ar trebuie să deschidem comerţul pe bd. Ştefan cel Mare şi Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cred că nu este vorba de o problemă legată de locuri la piaţă, dar, în primul rând, de intenţia de a încălca legea. În momentul în care se vând produse industriale importate, ca la un centru comercial, înseamnă că e vorba de evaziune fiscală şi concurenţă neloială", a comentat Dorin Chirtoacă la şedinţa Primăriei.

Unii protestatari afirmă că vând doar produse agricole. "Eu vând miere de albine de vreo patru ani pe strada Armenească. Pâna acum nu ne-a deranjat nimeni, dar după sărbătorile de iarnă nu mai avem voie să vindem. Dar în pavilion locuri nu-s, îs ocupate demult. Acolo nu pot să pun preţul meu, pentru că mă vor acuza alţii că le stric preţurile", a spus Vasile Alii, un apicultor din satul Rezeni, r-nul Ialoveni. 

"Datorită nouă, celor din suburbii, Chirtoacă a câştigat alegerile locale. Şi acum el îşi bate joc de noi, de am ajuns să protestăm în faţa Primăriei. Chirtoacă trebuie dat afară!", striga revoltată o vânzătoare. 
 
Vineri, 20 ianuarie, comercianţii au blocat circualaţia pe strada Armenească, ca semn de proteste împotriva deciziei Primăriei de a interzice vânzarea în preajma Pieţei Centrale. Ei refuză să-şi părăsească locurile unde au vândut marfă câţiva ani la rând. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *