Timpul.md

Ultima oră 25 Ianuarie 2015 | 10:55

PROTEST ÎN PMAN. ORA 13. NU coaliției monstruoase, NU minciunii și trădării ?

Societatea Civilă își exprimă consternarea față de faptul că acum, la aproape două luni de la alegeri, forțele politice din Republica Moldova nu doresc să lucreze în interesul populației. 

Asistăm la o luptă acerbă pentru influențe și interese, pentru controlul instituțiilor de drept și al instituțiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua fraude și spălări de bani. Din păcate, politicienii și-au pus în prim-plan ambițiile personale, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și al interesului național.

Unica metodă de a opri această sfidare grosolană a intereselor cetățenești este de a ieși în stradă, de a acționa solidar și de a pune presiune pe cei pe care i-am încredințat să guverneze statul, nu să-și umple buzunarele și să-și asigure imunitatea penală. În acest sens, Societatea Civilă se adresează partidelor parlamentare și deputaților aleși cu următoarele revendicări:

1. Excluderea Partidului Comuniștilor de la guvernare.

2. Coalitie proeuropeana;

3. Procuror General European;

4. Presedintele Curtii Supreme de Justitie European;

5. Asigurarea rapidă, fără tergiversări, a interconectării energetice dintre Republica Moldova și România.

6. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2010-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinovați de fraudă și încălcare a legislației.

Manifestația va fi una apolitică și va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale la ora 13.00 la inițiativa și dorința societății. Oamenii se vor întruni pașnic sub controlul inspectoratului de poliție și patrulare și a angajaților primăriei pentru a înainta guvenranților o proclamație pe care aceștia vor fi obligați să o respecte. Această întrunire nu este în interesul niciunui partid politic, steagurile politice fiind interzise.

Sursa: facebook.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus