Timpul.md

Actualitate 8 Decembrie 2017 | 15:49

Proteste ample în mai multe țări după gestul lui Trump privind Ierusalimul

Circa 40 de persoane au avut de suferit în urma violențelor de vineri între palestinieni și forțele de ordine israeliene la Ierusalim și în Cisiordania. Proteste au avut loc în mai multe țări musulmane, printre care Turcia, Malaezia și Indonezia.

Sute de protestatari s-au ciocnit cu forțele de ordine israeliene în Cisiordania la două zile după anunțul lui Donald Trump privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

A fost acordată asistență medicală pentru 40 de persoane intoxicate cu gaz lacrimogen în apropiere de orașul Nablus”, a comunicat un reprezentant al Semilunii roșii palestiniene.

Ciocnirile au început după rugăciunea de vineri a musulmanilor. Mediile de informare transmit că altercații au avut loc de asemenea la Hebron, Qalqilya și în centrul istoric al Orașului Sfânt.

Conform relatărilor de ultimă oră, poliția a procedat la arestări ale manifestanților la Ierusalim, unde în apropiere de Muntele Templului s-au adunat peste 300 de oameni. Aceștea ripostează cu pietre, sticle, alte obiecte la îndemână.

Mai multe mii de persoane au manifestat la Istanbul, după rugăciunea de vineri, pentru a denunța recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a statului Israel, relatează AFP.

Guvernul turc a condamnat cu fermitate recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, anunțată miercuri de președintele american Donald Trump.

Câteva mii de protestatari musulmani au organizat manifestaţii în Indonezia şi Malaezia în semn de protest față de anunțul SUA.

Liderii Malaeziei şi Indoneziei, ambele state fiind situate în Asia de Sud-Est, s-au alăturat opiniei globale care critică decizia lui Donald Trump.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus