Timpul.md

Actualitate 21 Ianuarie 2018 | 11:21

Proteste ample în România împotriva corupției și a guvernării

Zeci de mii de persoane au protestat sâmbătă la București împotriva legilor justiției dar și a recentelor modificări la codul fiscal și remanierii de guvern de săptămâna trecută.

Ca și în 2017, protestul a fost organizat, în cea mai mare parte, pe rețelele de socializare. Cele mai active grupurile de pe Facebook #Rezistența și #Corupția ucide, au argumentat că oamenii trebuie să iasă în stradă împotriva modificărilor Legilor Justiției, aprobate deja de Parlamentul României. Organizatorii amintesc de „disprețul pentru democrație și transparență” al partidelor din alianța de guvernare, dominate de social-democrați. Participarea la București a fost esitmată de organizatori la circa 70 de mii de persoane.

Au avut loc proteste și în alte orașe din România. Agerpres relatează că circa 30.000 oameni au ieşit în stradă sâmbătă seara , participările cele mai masive fiind la Cluj, Timișoara și Sibiu. Dar manifestații mai mici au fost organizate și la Iaşi, Braşov, Galaţi,Baia Mare și în multe alte orașe.

Sursa: Europalibera.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus