Ultima oră

Proteste la MoldATSA

Ieri, vreo 50 de angajati ai Companiei de asigurare a securitatii aeriene „MoldATSA” au protestat in fata intreprinderii lor de langa Aeroport. Ei au cerut eliberarea lui Valentin Vartic, directorul companiei, care a fost privat de libertate acum o luna, invinuit prin sentinta de judecata ca a depasit atributiile de serviciu.

Toti lucratorii companiei sustin ca este o invinuire ilegala, in baza unui dosar fabricat special pentru a-l inlatura pe seful lor din functie. „In contractul colectiv de munca este prevazut ca directia sa achite anual bani pentru tratarea danturii fiecarui lucrator, iar dispecerilor – 1500 lei. Aceste cheltuieli in plus au fost acoperite din venitul brut al companiei. Astfel, s-au cheltuit cca 700 mii de lei pentru tratamentul a 55 persoane. Vartic este acuzat nu de coruptie, ci de faptul ca aceste cheltuieli n-au fost coordonate cu consiliul administrativ, dar, conform bilantului anual din 2003, consiliul a aprobat devizul de cheltuieli”, ne-a spus Roman Toporov, presedintele comitetului sindical.

Angajatii sunt convinsi ca dosarul a fost fabricat la comanda si cer anularea deciziei si restabilirea fostului sef in functie. Ieri, ei au scandat „Jos mainile de pe MoldASTA!”, „Il vrem pe Vartic inapoi!”. Valentin Prodan, unul dintre protestatari, ne-a declarat ca revolta lor va continua.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *