Actualitate

PSRM: Colectarea semnăturilor pentru demiterea primarului se apropie de final

Liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a spus astăzi, 30 mai, la un briefing de presă că socialiștii sunt gata de negocieri cu toți consilierii pentru desemnarea unei persoane terțe, care să gestioneze treburile în municipiul Chișinău, în locul lui Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Socialiștii spun că această persoană poate să fie din mediul academic, apolitic, iar numirea să fie pe un termen de până la jumătate de an.

Potrivit lui Ion Ceban, semnăturile pentru desfășurarea referendumului sunt colectate aproape în totalitate și în viitorul apropiat listele vor fi trimise în judecată pentru verificare. Ceban crede că referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă va avea loc în luna octombrie, după care, în scurt timp, vor fi organizate alegeri locale în municipiul Chișinău.

Ion Ceban crede că plasarea în arest la domiciliu a primarului general Dorin Chirtoacă ar fi o înțelegere dintre Partidul Liberal și Partidul Democrat și o tentativă de blocare a referendumului. Potrivit lui Ceban, socialiștii vor merge până la ultima acțiune posibilă pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din fruntea Primăriei Chișinău.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *