Timpul.md

Actualitate 21 August 2019 | 15:31

PSRM nu va avea un candidat la alegerile parlamentare în circumscripția din Europa

Partidul Socialiștilor va avea doar trei candidați la alegerile parlamentare noi care vor avea loc în circumscripții pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale. Partidul a decis să nu înainteze pe nimeni în circumscripția Nr. 50 Europa de Vest, fiind conștienți de faptul că nu există șanse să câștige „bătălia” în această regiune.

„Pe o circumscripție am luat decizia să nu participăm. Nu are rost să risipim eforturile noastre”, a motivat Zinaida Greceanîi.

În circumscripția din Nisporeni, unde anterior câștigase mandatul de deputat Vladimir Plahotniuc, va candida Pavel Artomonov, care a participat și la scrutinul din februarie în aceeași circumscripție.

Și în circumscripția din regiunea transnistreană, socialiștii vor avea același candidat – Vitalie Eftodi, iar pentru circumscripția Nr.33, care cuprinde suburbiile capitalei și unde câștigase Andrei Năstase, va fi înaintată Svetlana Popa, care este acum consilier municipal în fracțiunea PSRM.

Șeful statului Igor Dodon a vorbit despre organizarea alegerilor locale, precizând că partidul a identificat deja candidații pentru funcțiile de primari și consilieri sătești și raionali, pentru aproximativ 90-95% dintre localități.

„Socialiștii au intrat deja în campanie bine pregătiți și cred că vom avea un rezultat bun”, a declarata Dodon după ședința de astăzi a Consiliului Republican al PSRM.

Pe 30 august, va fi întrunit din nou Consiliul Republican al PSRM, pentru a lua o decizie oficială în privința candidatului pentru funcția de primar al Chișinăului. „Decizia politică a fost deja luată. Candidatul pentru Chișinău va fi Ion Ceban, dar oficial se decide pe 30 august”, a precizat Igor Dodon.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus